ΚΕΝΥΑ ΚΑΙ 36ΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ, Ο ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ

 

 

 

Στιγμιότυπο από την τελετή απονομής των μεταλλίων στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

 

Στο κέντρο, από αριστερά προς τα δεξιά, ο κος Γιώργος Βασιλειάδης, η κα Βίκυ Πανταζοπούλου, & ο κος Jackson Kiplagat Mandago.

 

Οι Κενυάτες μαραθωνοδρόμοι, άνδρες και γυναίκες, πρώτευσαν και πάλι στον 36ο Μαραθώνιο της Αθήνας, ο οποίος διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία την 11η Νοεμβρίου 2018.

 

Τη διεξαγωγή του Μαραθωνίου, την άφιξη των δρομέων και την τελετή απονομής των μεταλλίων στους νικητές στο Παναθηναϊκό Στάδιο παρακολούθησαν επίσημοι από την Κένυα οι οποίοι είχαν ειδικά προκληθεί από τον Υφυπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού, κύριο Γιώργο Βασιλειάδη.  

 

 

(Read more)

Τα μέλη της επίσημης Κενυατικής αντιπροσωπείας ήταν οι εξής:

 

1. Κύριος Jackson Kiplagat Mandago, Κυβερνήτης της Κομητείας Uasin Gishu

2. Κύριος Joseph Kipkoech Kurgat, Τοπικός Υπουργός της Κομητείας Uasin Gishu, Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού-Νεολαίας & Κοινωνικών Υπηρεσιών

3. Κυρία Jennifer Longor Nawoi, Τοπική Υπουργός της Κομητείας Turkana, Υπουργείο Τουρισμού, Πολιτισμού & Φυσικών Πόρων

4. Κύριος Titus Lokorikeju Ekiru, Ανώτατο στέλεχος του Υπουργείου Τουρισμού, Πολιτισμού & Φυσικών Πόρων της Κομητείας Turkana

5. Κύριος Philip Kipchumba, Σύμβουλος του Κυβερνήτη της Κομητείας Uasin Gishu

6. Κύριος Boniface Lokaale Korobe, Σύμβουλος του Κυβερνήτη της Κομητείας Turkana επί θεμάτων Πολιτισμού & Τέχνης

 

Σημειώνεται ότι η Κομητεία Uasin Gishu θεωρείται διεθνώς ως η πατρίδα των φημισμένων Κενυατών μαραθωνοδρόμων και δρομέων μεγάλων αποστάσεων. Στην πρωτεύουσα Eldoret της Κομητείας,  τελείται με επιτυχία και ο τοπικός Μαραθώνιος.

 

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Ελλάδα, οι Κενυάτες επίσημοι είχαν συνάντηση με τον κύριο Γιώργο Βασιλειάδη και συζήτησαν μαζί του το σημαντικό ζήτημα της συνεργασίας Ελλάδας και Κένυας στον τομέα του Μαραθωνίου και του αθλητισμού, γενικότερα.

Επίσης, ο Κυβερνήτης κύριος Jackson Kiplagat Mandago είχε συναντήσεις με Έλληνες επιχειρηματίες από τον τομέα των κατασκευών, της ενέργειας και της ναυτιλίας.

 

 

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση στο Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού.

 

Από αριστερά προς τα δεξιά, ο κοςTitus Lokorikeju Ekiru, η κα Jennifer Longor Nawoi, ο κος Jackson Kiplagat Mandago, ο κος Γιώργος Βασιλειάδης, η κα Βίκυ Πανταζοπούλου, ο κος Boniface Lokaale Korobe, & ο κος Philip Kipchumba.